Goda apelsiner

Apelsinerna är helt galet goda den här tiden på året. Så jag åt apelsin och passionsfrukt till fika igårkväll.. Och så bölade jag en hel del till filmen vi såg. Himla bra alltså!

Imorse höll jag på att försova mig, klantig som jag är.. Men jag hann i alla fall äta en apelsin och ett ägg (jag kokade två ägg.. Men ett utav dom ville inte lossna från skalet så jag blev tokig och slängde hela skiten..) till frukost innan jag fick springa iväg till bussen..

Nu står jag på jobbet och inser att alla andra människor i hela sundsvall ligger antagligen och sover nu, eftersom det inte är en kotte på birsta.. Och jag jobbar till 18 ikväll!! Känns rätt jobbigt kan jag säga.. Men imorgon är jag ledig, och till helgen ska jag ner till Stockholm och Nyköping! :)

Ha en bra dag allihopa!!

Kallt ute!

Vi kom precis hem från hockeyn. Det är ju helt otroligt kallt ute! Direkt när vi steg innanför dörren slängde jag mig i duschen och har stått där ett bra tag med en hårkur i håret och kokhett vatten rinnandes.. Det värsta är ju när man kliver ur dushen och det fortfarande är kallt i lägenheten, brr..

Nu ska vi kolla på en kärleksfilm som jag har valt. Till det blir det kvällsfika bestående av apelsinklyftor och morot tänkte jag :) Lite nyttig måste man vara!

Trevlig fredagskväll

Igår hade vi en fullspäckad dag.. Jag började, som ni vet, med att gå till tandläkaren och till frissan. När jag sedan kom hem åt vi lite hemmagjord pyttipanna och sedan somnade jag som en stock på soffan. Så himla trött!!

Efter den lilla sömnstunden bytte vi om och gick på gymmet för att köra ett bodypump pass. Och satan va jobbigt det var! Både jag och Marcus är rätt van att köra gym ändå, men det här var ju repetitioner i 5 minuter! Helt galet!!

När vi kom hem igen började vi med lite städning och matlagning. Matte och Johanna kom och hälsade på och vi åt supergoda enchiladas till middag. Sen spelade vi monopol, och jag vann!!! Till efterrätt åt vi(en alldeles för stor) vitchokladmousse med naturella hallon till :) Supergott!

Efter den helkvällen somnade jag som en stock i sängen. Och nu sitter jag här och ska åka och jobba, känns faktiskt helt okej:) Det lär vara mycket folk på birsta eftersom det varit snökaos hela veckan och det var löning i måndags.. Så om ni inte varit på birsta i veckan, åk dit!!! :)

Off i go then ;)

Klippning av barret

Jag kom precis hem till mamma och pappa efter först ett besök hos tandläkaren och sen en långpromenad med Tabasco här ute i Timrå.

Det är så himla kallt ute nu! När jag kom tillbaka in efter promenaden var låren och kinderna alldeles röda och iskalla!

Nu är det klippning som gäller! :)


En liten award :)

Jag har fått en award av Johanna, min söta vän som just blivit trebarnsmamma.



A: Kopiera Awarden på Er blogg
B: Länka till personen/erna som gett dig Awarden
C: Berätta 7 intressanta saker om dig själv
D: Välj 7 andra bloggar du vill ge Awarden till
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dem denna Award

Så, jag tänkte berätta 7 saker jag inte tror att ni vet om mig... :)

1.
Jag pratar ofta i sömnen, nivet sådär läskigt så att folk tror att jag är vaken.
2. Jag blir galet rastlös av att sitta på toa, och är där i max 2-3 minuter..
3. Ibland tänker jag på saker, och sen ställer jag en helt orimlig fråga till nån i min närhet. Ungefär som att dom vet vad jag tänker på..
4. Jag skrattar inte när jag ser komedier, även fast jag tycker att det är sjukt kul. Vi har tex. sett alla säsonger av Vänner - utan att skratta särskilt mycket..
5. Jag är väldigt rak mot folk, säger vad jag tycker och kan säkert uppfattas som en bitch i många lägen..
6. Sen jag var väldigt liten har min syster sagt att jag varit 63 år gammal, vilket stämmer. Jag har alltid varit lillgammal..
7. Jag blir, har jag upptäckt, väldigt arg när jag inte får mat i tid..

Jag vill således ge denna award till:

AnnaSara - Underbar blogg med en världssöt liten Elis till son :)
Liam & Louis mamma
- Två små söta pluttar :) Berättar lite om träning och livet som småbarnsmamma - intressant och kul :)
Angen - Det blev mycket bäbisbloggar här - Dom kanske är bäst, ok? ;) Angen är en gammal fotbollskompis!
Sara - En gammal klasskompis vars blogg jag hittade tillbaka till för några dagar sen.. Kul att läsa om gamla kompisar..

Okej, det blev inte sju bloggar. Men jag tipsar bara om dom jag vill att ni ska kika in på!

Dyrt med tandläkare!

Imorse när jag kom på jobbet kom jag på att jag skulle skaffa en tand försäkring. Så jag ringer till Folktandvården, och dom säger att jag måste göra en undersökning innan dom kan ge mig en försäkring. Så imorgon åker jag på folktandvården klockan 10.30. 600 spänn skulle det gå på, helt jävla sanslöst.



Hoppas att dom ser min visdomstand som håller på att komma ut. Det känns som att den går rakt ut i kinden, inte okej!

När jag väl var igång med attbränna pengar, tänkte jag, så ringde jag och bokade klipp- ,ögonbrynsplockning-, färgning- och fransfärningstid. Nu ska det bli någonting vettigt utav det här ansiktet :)

Lång dag på jobbet

Här på jobbet har det varit EXTREMT lugnt idag. Jag har varit väldigt trött också, efter gymmet imorse.. Anneli har fått stå ut med en slöapa här :)

När jag kommer hem funderar jag på om jag ska göra enchiladas till Marcus som verkar ha blivit lite sjuk såhär på eftermiddagen... Jag blir nämligen superhungrig efter att jag tränat.. Åt Jakiniku(stavas det så?) direkt efter träningen. När jag kom på jobbet var jag så hungrig att jag åt en ostmacka. Nyss åt jag ett äpple och är fortfarande hungrig! Galet....

Förresten så har jag lovat min trogna läsare Sara att lägga upp biler på lägenheten, så nåt sånt kommer antagligen när vi fått lite mer ordning där hemma! Och jag hoppas verkligen att vi får ett förråd snart, jag håller på att bli tokig på att ha massa skrot i lägenheten..

Dags för stängning! :)

Önskar att jag fick vara hemma

Jag och Marcus har varit och kämpat på gymmet i en timme. Jag körde löpbandet i en hel timme!! Otroligt jobbigt.. Efter det har vi ätit sushi och kollat på family guy.

Såna här dagar önskar man bara att man får vara ledig och ligga hemma och softa. Men icke. Jag ska pallra mig till bussen om en halvtimma och jobba till klockan 8 ikväll. Missar halv åtta hos mig gör jag också.. Suck..

Hoppas ni andra får en härlig, och förhoppningsvis ledig, dag :)

Kvällen till ära

Det blev ingen träning idag, och som det ser ut blir det ingen imorgon heller - för då är det hockey. Jag som faktiskt är ganska sugen på att träna nuför tiden. Kanske hinner med någonting innan jobbet imorgon, eller är det alldeles för ambitiöst?

Istället vart det en tur ut till bölegården och målning av stolar :) Nu är vi äntligen klara och ska ta med oss våra små skönheter hem ikväll, det kommer bli superfint!

Vi har förresten börjat planera för vår inflyttnings/förlovningsfest som antagligen kommer äga rum i mars om allt går som det ska :) Sjukt kul att planera mat och allt som ska vara med på såna tillställningar..



Tröttöga

Idag är det dags att jobba igen efter tre dagars ledighet. Ingen lång dag som tur är! :) Och eftersom jag fick hem min Marcus i natt så känns det helt okej ändå :)

Ikväll tänkte jag försöka träna också, kanske gå på nåt pass!

Have a nice day!

En liten sammanfattning

Jag har haft en ganska slapp dag idag...
Jag tog en lång sovmorgon till klockan halv elva, låg och drog mig och myste under täcket :) Sedan klev jag upp och åt några passionsfrukter, det är himla gott alltså!

Efter det drog jag på mig träningskläderna och drog iväg på gymmet. När jag kom dit insåg jag att jag hade glömt skorna, så det var bara att traska hem igen och hämta dom.. Väl på gymmet körde jag lite armar & axlar, och en stund på löpbandet. När jag dragit på mig överdragskläderna kom Kicki och Christian och så tog vi en lång promenad upp på berget här bakom där vi bor :)

När vi kom tillbaka till stan gick vi hem till Kicki och gjorde asgoda varmamackor. Sedan somnade jag som en gris i soffan. Vid den här tiden var väl klockan runt fyra(!?!).

Jag hann med att åka ut och måla två av våra vardagsrumsstolar sista varvet - nu är det bara två stycken kvar som jag tänkte ta imorgon efter jobbet :)

Nu på kvällskvisten har jag varit hos Kicki och Chrille och kollat på film och ätit middag. Nu sitter jag och väntar på att min underbar pojkvän ska komma hem och sova med mig igen :)

Sollefteå

Det var tydligen nåt genomtänk Anna-Karin hade gjort när hon sa att jag skulle följa med till Sollefteå och titta på bäbisar.. Jag är helt såld!! Dom små pluttarna är ju så söta att man bara vill ta med dom hem och aldrig släppa iväg dom.


Anna-Karin med lilla Fabian


Och så fick jag hålla lilla Fabian :)


Kusinerna Anna-Karin & Karin - Kusinerna Fabian & Leo :)

Först kollade vi förstås på Marcus match och sen fick jag pussas lite med honom också :)

Nu åker jag till Sollefteå!


Nya köksgardiner!

Kicki och Christian har varit här och hjälpt mig med mina gardiner, som jag sa förut. Det blev superbra och jag är galet nöjd, min syster är duktig!


Dom här gardinerna har min syster sytt, all by her self. Det där skåper till höger i bild har jag förresten också fått av henne. Där i har jag mest glas - fina glas :)
Uppe på skåpet har jag börjat ställa lite fina kokböcker. Det ska komma lite söta burkar och småsaker dit sen också hade jag tänkte :)

Fika med Elina

Gardinstången är införskaffad och snart väntar en fika med Elina på Tant Anci och Fröken Sara :)
Ett ekologiskt cafe där dom har massa smått och gott..



NYYYYYYS

Ni vet när man är så förkyld att man bara vill skära av sig näsan för att den kliar och kittlas så mycket? Så har jag nu! Det är grymt irriterande måste jag säga, särskilt eftersom jag hade planerat att träna hela helgen. Jag ska i alla fall försöka mig på ett litet träningspass med syrran ikväll.



Nu har jag dammsugit lite här hemma (det gör inte nysningarna bättre kan jag säga). Och så har jag bytt lakan i sängen till jättefina satin lakan som vi fick av Marcus föräldrar i julklapp. Nu ska jag snart kila iväg till Claes Ohlsson och köpa en gardinstång så att jag kan få upp gardinerna min syster har sytt till oss :)

Lite snuvig..

Det blev ingen träning imorse, jag var alldeles för täpp i näsan. Imorgon tänkte jag däremot gå på ett bodypump pass, då jag är ledig :)

Istället har jag fixat lite i köket, duschat och haft i en hårinpackning. Jag skulle äta lunch med Johanna, men verkar inte få tag på henne, så jag får se hur det blir med den..

Ikväll efter jobbet åker jag direkt ut till mamma och kollar på sista perioden av hockeyn tillsammans med syster och chrille. Sen är jag ledig i tre dagar!! :)

Himla god överraskningsmiddag!

Gissa om jag fick god middag igår av mitt hjärta! Han hade lagat entrecote, klyftpotatis & tomat,mozarella och avocadosallad. Så himla gott och verkligen superlyxigt!

När det var uppätet kom Kicki och Chrille över med en stor godispåde och kollade på film med oss här. Tråkigt att dom ska flytta till Stockholm nu i februari :(



Jag har precis kommit hem från mamma och pappa där jag blivit utfodrad och målat lite stolar tillsammas med Mamma, tack för hjälpen! Jag känner att jag håller på att bli lite snörvlig igen, och dricker därför en c-vitamin och äter tvp passionsfrukter medans jag sitter här och myser.

Imorgon ska jag gå på gymmet hade jag tänkte. Springa lite på löpbandet, eftersom det inte var nåt roligt pass som gick som jag hinner med innan jobbet. Nu åter till passionsfrukterna!

Har hunnit vara duktig idag

Jag har varit mycket duktig idag! Jag har precis stoppat in en tvätt i tvättmaskinen, en disk i diskmaskinen och nu sitter jag i soffan och slappar efter 45 min på löpbandet på ego. Jag har varit duktig och köpt ett gymkort förstår ni! :) Nu ska jag bli vältränad, haha!



Jag ska gå ner och äta lunch med Sara om en stund. Sen blir det jobb mellan 15-20 :) Have a nice day!

En stark och en mycket svag människa.

Jag har precis berättat för mamma om två människor jag mött idag. Två så extremt olika människor. 

Person nummer 1: En ung kvinna som är nybliven mamma. Har varit med om en olycka som resulterade i en halvkrops förlamning. Har precis fått raka bort alla sina långa dreads för att operera bort sin i följden tredje hjärntumör. Äter så starka mediciner att hennes forna smala kropp samlat på sig massa vätska och blivit svullen.

Person nummer 2: En antagligen ganska ensam kvinna i 60 års åldern. Glad men mycket mycket bitter. Sitter förmodligen hemma och funderar på kvällarna vad hon ska kunna göra för att förpesta en, annars mycket glad, tjejs liv.

Kvinna nummer 1 är en människa vars personlighet jag beundrar någonting så fantastiskt mycket. Trots att hon precis opererat bort en tumör i hjärnan för tredje gången är hon glad att kunna hålla sitt barn med i alla fall ena armen. Hon är så tacksam att få hjälp att man med glädje springer mellan provrummet och bharna ute i butiken (ibland springer man tillochmed lite fortare för hennes skull..). Hon är så tacksam att kunna på birsta - trots att hon dagen innan julafton fick ett anfall på grund av hennes läkande hjärna, att hon inte längre får köra bil. 
Kvinna nummer 2 är en sån som gärna vill vara viktig och ha rätt. Hon vill returnera ett nersatt plagg - trots att jag vid ett flertal tillfällen berättade för henne att "det är alltså inget öppetköp på denna, det är bytesrätt.". Väl i butiken nöjer sig hon och hennes dotter (till vilken plagget var) med ett tillgodokvitto. När denna kvinna sen kommer hem bestämmer hon sig att göra lite liv i stugan. Så hon ringer mig i butiken och säger att hon minsan visst ska få pengarna tillbaka, och om hon inte får det ska hon ringa reklamationsnämden och Sverker på Plus och jag vet inte allt. Hon får inga pengar tillbaka och vi får väl se om Sverker ringer mig i veckan eller så...?

Nu såhär på kvällen funderar jag, och även fast det låter ohumant, så hoppas jag ändå långt inne att nästa tumör ska falla på kvinna nummer två. På nåt sätt kan hon behöva någonting för att sätta ett tillgodokvitto i perspektiv till. Kvinna nummer ett gör att det finns hopp för alla. Kvinna nummer två vill jag slänga i en betongvägg.

Over and out.

Lilla Lucas

Vi tog en liten tur ut till Böle efter jobbet idag. Tänkte att vi skulle måla lite stolar och kolla på lite hockey. Nu sitter marcus och kollar på Djurgården och jag sitter här. Inga stolar är målade...


Min fina bror och min söööööööta brorson


Lite ljus i vårt vardagsrum

Jag slänger iväg lite inspiration innan jag, Karin, Emil och Marcus ska gå ner på Allstar och äta :)

 


Fredagskvällen

Jag börjar med att berätta om helgen..

I fredags var jag ledig från jobbet. Vid ett mötte jag upp Sofia för att gå lite på stan och sedan åka ut till birsta och shoppa lite mat m.m. :) Det blev lite reafynd på vila och ett nagellack från kicks också!

Till middag åt vi rotsaksgratäng, pepparbiff och avocado - Supergott!! Till efterrätt gjorde vi en vit chokladmousse med naturella hallon till. Också sjukt gott!!



På fredagen blev jag också faster till världens sötaste lilla skrotunge Lucas!


Vad vill ni se mer av här i bloggen? Några önskemål? :)


Snart drar jag igång igen :)

Jag ska ta tag i den här bloggen när jag kommer hem från jobbet.. Det har varit så mycket att stå i på sista tiden nu bara :) Men Farmor och Farfar ska ändå ha någonting att läsa!!

Här får ni så länge! Min farmor och farfar in action :) Klicka på rutan farmor!


Lite om idag

Det är fredag och det betyder att jag är ledig idag! Fantastiskt!

Jag ska strax kila ut i köket och pressa lite juice. Marcus är nere och köper bröd och mjölk också. Sen åker han till stockholm vid 12...

Jag hoppas få fika med Johanna och lilla Oliwer idag. Sen sitter jag och hoppas på att brorsan och Sandra ska få sin lilla fis idag också :)

Lite bilder

Här kommer lite bilder från lägenheten.. Jag börjar med lite bilder innan några möbler kom in :)


Köket


arbetsrummet


Sovrummet


vardagsrummet

Hur tycker ni att det ser ut ? :)

Grattis!!!

Jag kommer uppdatera mera när vi får internet i lägenheten! :) Då kommer bilder m.m..

Nu vill jag bara gratta fina Johanna till henne och Alex lilla underverk! Alldeles fantastiskt!! :) GRATTIIIIS!!  

WihoooO!!

Jag är så sjukt glad! Vi har fått våran lägenhet idag, och vi har redan varit dit och ställt in ljuskronan som vi köpt på butik annelie. HELT UNDERBAAAART!!! Nu sitter jag här i pausen mellan perioderna på hockeyn, och efter hockeyn åker vi till lägenheten igen. Jag är helt kär i den! Det kommer komma mycket bilder, det kan ni ge er på :D

Snart bär det av hem igen

Om 40 minuter går bussen som ska ta oss till centralen.. Tack och lov åker vi x2000 ner nu, och inte nåt tåg med byte...

Imorgon är det jobb som gäller, och jag längtar inte direkt.. Nåt jag däremot längtar till är att vi får våra lägenhetsnycklar imorgon vilket betyder att vi kan börja flytta!! :)

Nu ska jag packa ner datorn så att jag får med mig allt. Ha en trevlig dag!

Sjukt kul på Hovet

Tillbaka från hovet som blev en helt sjuuk tillställning! Att 2500 stycken står och skriker och hejar är någonting helt nytt för mig som kommer från Timrå, där klacken är en handfull människor rymda från någon slags vårdavdelning.


Bild lånad av jarnkaminerna.se

I första perioden fick jag och Klara en härlig knuff i ryggen vilket resulterade i att jag gjorde en liten dykning på två stolsrader, även det en helt ny upplevelse för mig :) Så mentala och galna var precis vad vi var. Lite blåslagna såhär efteråt också :)

En seg dag för många?

Idag verkar vara en seg dag. Ingen uppdaterar och ingen läser.

För mig har det också varit en rätt lugn dag. Vi låg och drog oss i sängen till klockan 11, sedan gick vi upp och åt lite frukost. Vi har hunnit med att gå en liten sväng på Sveavägen för att kolla in kristallkronan och Newport. Annars är det inte mycket som har gjorts :)

Snart åker vi iväg till Hovet för att kolla på Djurgården - Färjestad som tydligen ska vara en himla tillställning. Jag, Marcus och Klara ska vara metala och högljudda, haha.

Ha en trevlig eftermiddag!

Första januaridagen

Den första januari tvåtusentio har jag och min fina Marcus inte haft det särskilt stressigt, om man säger så.

Efter att vi klivit upp tänkte vi gå på något cafe och äta frukost. Till vår stora förvåning insåg vi sedan att det faktiskt är stängt i HELA Stockholm, amazing. Så vi gick på McDonalds och åt lunch istället.

Efter lunchen gick vi och hämtade ut våra beställda biobiljetter - till avatar 3D såklart :) Sedan satte vi oss på cafeet inne på bion. Där beställde jag en latte med laktosfri mjölk. Efter några klunkar kände jag att det inte alls var någon laktosfri mjölk i den beställda latten. Efter att killen i kassan först försökte förneka att han gett mig vanlig mjölk så fick jag en ny. Den här situationen är ganska rolig.

För det första - Innan jag träffade Marcus (och han berättade för mig att jag antagligen var laktoskänslig) fattade jag inte att jag var laktoskänslig. Nu efter bara några klunkar kaffe känner jag om det är laktos eller inte..
För det andra - Han i kassan, vad håller han på med? Jag frågade honom: Var det verkligen laktosfri mjölk i den här? Han svarar "Ja, det var det..". Varpå jag säger "Var det verkligen det???" och han säger:"Sa du verkligen att du skulle ha det? Det var han (pekar på killen bredvid honom) som gjorde den..

Vilket jävla frollo.

Nu på kvällen har vi varit på Pizza Hut och ätit middag. Svullat middag. Fettat. What ever you like. Det var gott som attan, och det här året har börjat hur bra som helst :) Hoppas alla ni där ute har det bra idag också!

En fantastisk kväll

2009 avslutades lika bra som 2010 började, vilken fantastisk kväll!

Marcus, Anna och jag började med att bowla lite. Det vart en jämn historia, men Anna vann både alla serier och totalpoängen. :) Vi åt sedan middag här hemma hos Micke och Pia - Morotssoppa till förrätt, hummer till huvudätt och saffran och vitchoklad mousse till efterrätt. Allting var supergott och väldans mysigt.. Sedan satt vi och kollade på JVM i två perioder innan vi begav oss till Erik och kvällens fest.

Hos Erik var det alldeles fantastiskt trevligt. Det var dessutom en helt sjukt fin lägenhet vi var i - massa kakelugnar, massa rum och fina stuckaturer :) Erik höll fina tal och allt var super!

Lite bilder från kvällens spektakel:










RSS 2.0